Oktatás és kutatás online – kurzus

A kurzus 3 részből áll (3x1,5 óra):
Kurzusvezető: Polyák Gábor (JTI)

1. Online oktatás és a hallgatóság bevonása

Az online oktatás tanulságai

Bevezető beszélgetés az online oktatás – és az online konferencia-részvétel – során szerzett pozitív és negatív tapasztalatokról, az óratartás és a vizsgáztatás során használt eszközökről. Mit vihetünk tovább ezekből a tapasztalatokból? Milyen rendezvényeket érdemes a pandémia után is online szervezni?

Hogyan tegyük interaktívvá az online órát?

A hallgatóság bevonása az online előadásba a jelenléti előadáshoz képest is nehéz feladat. Ugyanakkor az online platformok számos interaktív eszközt tesznek elérhetővé. A Teams könnyen bővíthető kérdőíves, gondolattérképes és egyéb applikációkkal. A Kahoot, a MentiMeter minden platformot jól kiegészít. A workshop során néhány kevésbé ismert applikációt is kipróbálunk. 

Időpont: 2021. május 19. szerda 9-10.30.

Az esemény ide kattintva érhető el.

2. Webináriumok, egyedi prezentációk

Zoom Webinar szervezése

A Zoom kiválóan alkalmas olyan online rendezvények megtartására, amelyen nem egy adott szervezet alkalmazottai és diákjai vesznek részt. A Zoom Meetings és a Zoom Webinar kevésbé ismert funkcióinak bemutatása. Online moderálási eszközök.

A Prezi használata az online oktatásban

A Prezi a prezentációkészítés némileg bonyolultabb, de egyértelműen látványosabb eredményt hozó eszköze. Mikor érdemes a Prezit használni? Egy Prezi prezentáció összeállításának főbb lépései.

időpont: 2021. május 26. szerda 9-10.30                 

Az esemény ide kattintva érhető el. 

3. Hangfájlok és videók készítése, szerkesztése

A tananyag-készítés állandó részévé vált a hanganyagok és a videók készítése. Kiváló ingyenes eszközök állnak rendelkezésre hangfelvételek készítésére és vágására, sőt akár podcast-ként való terjesztésére. Egyszerű videóanyagok készítése PowerPoint és ingyenes videószerkesztők segítségével. MI-alapú szövegfelolvasó alkalmazások bemutatása.

időpont: 2021. október 8. péntek 9-10.30     

Az esemény ide kattintva érhető el.