R és survey adatok elemzése

A társadalomtudósok jellemzően SPSS-t vagy STATA-t használnak Magyarországon arra, hogy survey adatokat elemezzenek. Ezek a programok átláthatóan képesek megjeleníteni az adatszerkezet, jól kezelik a változók címkéit, az adathiányokat, és a súlyozás problémáját is. Az ilyen jellegű adatok csak nehézkesen voltak eddig R-ben elemezhetők, és magas felhasználói tudáshoz voltak kötve.

Az elmúlt években azonban több olyan új elemzési csomag is megjelent az R programnyelvben, amik képesek hatékonyan kezelni címkézett adatokat, egyszerűsítették a változó transzformációkat és elérhetővé tettek olyan statisztikai megoldásokat, amelyeket korábban bonyolult lépések után lehetett csak megoldani.

A kurzus bemutatja azokat a csomagokat, amelyeket társadalomtudományi adatelemzéskor érdemes használni és példákon keresztül végig veszi azt, hogyan lehet egy survey adatbázist R-ben leelemezni. 

A kurzuson való részvétel előfeltétele az alapszintű R tudás megléte.

Létszám: 12 fő

Oktató: Kmetty Zoltán
 

Az esemény ide kattintva érhető el!

JELENTKEZÉS LEZÁRULT, A LÉTSZÁM BETELT!


Amennyiben lemaradtál a jelentkezésről, azt a kepzes@tk.hu email címen tudod jelezni nekünk, ezáltal felkerülsz a várólistára és visszamondás esetén értesítünk, ha részt tudsz venni a kurzuson.